Бебешки крачета

Първият ми експеримент със захарен фондан премина почти успешно. Казвам “почти”, защото винаги може и трябва да се желае повече.

По случай кръщенето на едно детенце приготвих подаръчета за гостите под формата на бебешко краче. За целта изпекох 60 меденки и декорирах със захарен фондан. Целият процес по приготовлението беше изключително забавен и по мое мнение… не много труден.

 

baby foot

Продукти за медените сладки

1 яйце

1/2 чаена чаша захар

1/2 чаена чаша олио

1 кафена чаша разтопен мед

1 чаена лъжица сода бикарбонат

канела

портокалови корички

брашно

Яйцето и захарта разбих добре с миксер и добавих останалите продукти. След това постепенно прибавих брашното като замесих меко тесто, което може да се точи. Иииии… започна забавата 🙂 Точене, рязане с формичка, печене, опитване на готовите сладки… Мммм, няма да ви казвам колко ароматни и вкусни се получиха! И така… три тави. Стават бързо, за около 15 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

baby foot

За глазурата използвах готов фондан на Fun Cakes. Работата с него бе много лесна. Разточва се върху фина пудра захар и се изрязват крачета със същата форма. За да бъдат по-интересни, реших да направя релеф върху фондана с текстурно платно на точки и всяка готова сладка поставих в целофаново пликче.

 

Искрено се надявам подаръчетата да донесат много радост и вкусни спомени!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *